Op vrijdag 17 februari hebben bewoners van de Morsweg (Transvaal 1) en de wijkvereniging aan de bestuursrechter in Den Haag een voorlopige voorziening gevraagd t.a.v. de kapvergunning voor bomen op het Morspoorrtterrein. De uitspraak werd op 24 februari bekend en is negatief. De rechter heeft de bezwaren afgewezen en de gemeente mag de bomen kappen.

De bewoners van Transvaal zijn drie jaar lang aan het lijntje gehouden met inspraakprocedures en voorgelogen door bestuurders, ambtenaren en politici. Zelfs als afspraken en beloften op papier staan blijken ze niets waard. Politici houden elkaar de hand boven het hoofd en verkiezingsbeloften sneuvelen aan de onderhandelingstafel. Er wordt voor de vorm met bewoners gepraat maar niet naar ze geluisterd. De gemeenteraad loopt blind achter de ondernemers in de binnenstad aan die tegen beter weten in blijven geloven dat een extra parkeergarage aan die kant van Leiden waar al een enorm parkeerterrein ligt, al hun problemen gaat oplossen. En de rechters doen voor het gemak alle slordigheden van de gemeente af als niet voldoende zwaarwegend, want als de gemeente beweert dat het nodig is, dan zal dat ook wel zo zijn.

De WTL heeft met de beperkte middelen die ze heeft gedaan wat ze kon, maar het mocht niet baten. Ook tegen de bouwvergunning zullen we bezwaar aantekenen, maar dat zal de bomen niet meer helpen.

 

Door Bestuur WTL

Bestuur van de wijkvereniging Transvaal Leiden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.