20140917_210656_Android

Woensdag 17 september bracht burgemeester Lenferink een bezoek aan Transvaal 1, voor een tweede afspraak met het bestuur van de WTL over veiligheid en inrichting van de wijk.

Bij de eerste bijeenkomst was aangedragen dat er veel overlast was van drugsdealers en -klanten. Gelukkig kon nu worden geconcludeerd dat dankzij de aanpak van politie en hulpverleners, de grootste bron van overlast niet meer in de wijk woont, ook andere haarden worden aangepakt, en de klachten aanzienlijk zijn afgenomen.

Er is ook gesnoeid bij de speeltuinen, zodat dit een beter zichtbare, en dus minder aantrekkelijke plek is geworden voor ongewenste gasten.

Wat de (her)inrichting van de wijk betreft zijn er nog veel onopgeloste problemen.

We wachten nog steeds op ondergrondse vuilcontainers. Volgens de burgemeester geeft het plaatsen daarvan elders in de stad meer problemen dan was ingeschat door ondergrondse obstakels. Daardoor loopt men uit op schema. Wel is intussen besloten om niet alleen voor restafval, maar ook meteen voor papier, glas en plastic de containers ondergronds te plaatsen.

Tijdens de wandeling door de wijk was de conclusie snel getrokken dat het op een aantal locaties veel te donker is. De straatverlichting moet daar lichter worden afgesteld, en waar mogelijk aangevuld.

De wijk heeft weliswaar minder parkeerplaatsen en meer trottoir en gras gekregen, maar er zijn nog maar heel weinig bomen bijgeplaatst. Er gaat onderzocht worden waarom en wanneer de herinrichting wordt afgemaakt.

Er zijn fietsenrekken geplaatst, maar het zijn er niet voldoende en ze staan, met name in de President Steinstraat, op de meest onmogelijke plekken. Verder staan alle betonnen paaltjes, die ook door fietsenrekken vervangen zouden worden, er nog steeds, en staat de wijk vol met fietswrakken.

Tenslotte laat de communicatie met de gemeente zeer te wensen over. Via 14071 kom je als burger helemaal nergens. Er is zelden iemand op zijn plek, teruggebeld wordt er niet, en directe telefoonnummers krijg je niet.

Al deze punten staan nu op het hoogste niveau op de agenda.

Er komt een vervolgafspraak en het WTL-bestuur spreekt haar hoop uit dat tegen die tijd een hoop van deze punten afgevinkt kunnen worden.

Door Bestuur WTL

Bestuur van de wijkvereniging Transvaal Leiden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.