Leidsch Dagblad, 14 juni 2011

Leiden maant RvS tot spoed voor garage

LEIDEN – De Leidse gemeenteraad maant de Raad van State (RvS) tot spoed bij het nemen van een besluit over bezwaren tegen een tijdelijke garage bij de Morspoort. Verdere vertraging kost de gemeente veel geld en veroorzaakt het risico dat het bouwplan moet worden aangepast.

Dat blijkt uit een brief van advocaat Roelands-Fransen aan de Raad van State, van het advocatenbureau Pels Rijcken en Drooglever Fortuijn dat werd ingeschakeld door de gemeenteraad.

 

Er is begin vorig jaar al een aannemer gecontracteerd voor de bouw van de politiek en maatschappelijk omstreden parkeergarage, maar die kan nog niet aan de slag. Hij heeft zijn offerte inmiddels al met 70.000 euro aangepast aan de inflatie, zoals ook met de gemeente vooraf was afgesproken. De gemeenteraad heeft liever niet, dat de aannemer dat ook volgend jaar weer moet doen.

Bovendien is de Leidse gemeenteraad bang voor nieuwe bouwregels die waarschijnlijk volgend jaar van kracht worden. Als die regels gelden voordat met de bouw begonnen is, moet het hele plan worden aangepast.

Reden van de vertraging is de Raad van State. Die moet nog bepalen of bezwaren tegen het Leidse bestemmingsplan voor die plek terecht zijn of niet. Vooruitlopend daarop bepaalde de RvS juni vorig jaar dat de bouw moest wachten op die uitspraak. Nu vindt de gemeenteraad het wel welletjes. Mochten de rechters hun uitspraak nog verder willen uitstellen, dan verzoekt de gemeenteraad om in elk toe te staan dat de bouw van de garage toch vast mag starten.

Door Bestuur WTL

Bestuur van de wijkvereniging Transvaal Leiden.

Geef een reactie