Zoals u heeft kunnen lezen in de bewonersbrief, heeft de gemeente de plannen voor de herinrichting van Transvaal I ter inzage gelegd.
Tot 15 januari kunnen bewoners hun zienswijze indienen.
Zie http://gemeente.leiden.nl/nieuwsitem/artikel/herinrichtingsplan-transvaal-1/8530/

Een werkgroep van bewoners en ambtenaren heeft zich dit jaar gebogen over de mogelijkheden en heeft een voorstel gemaakt, naar aanleiding van het gemeenteraadsbesluit om ca.60 parkeerplaatsen op te heffen en te vervangen door groen. Helaas heeft de interne commissie van de gemeente die plannen voor de openbare ruimte beoordeelt (TACOR) dat voorstel vervolgens weer gewijzigd. Ook het bestuur van de WTL zal derhalve een zienswijze indienen.


We zijn het niet eens met het voorstel om het eerste deel van de Paul Krugerstraat over de hele lengte aan één zijde van de straat autovrij te maken. Het idee was om halverwege de parkeerplaatsen te laten verspringen naar de andere kant van de straat, zodat een soort knik ontstaat die hard rijden belemmert.
Voorts hebben we nog vraagtekens bij het totaal aantal parkeerplaatsen dat zal verdwijnen en willen we weten of bij het tellen van het aantal parkeerplaatsen dat overblijft, rekening is gehouden met de parkeer-overloop vanuit de Oude Morsch. We verwachten dat er weinig bewoners zullen zijn die hun vergunning zullen willen inruilen voor parkeren in de Morspoortgarage, omdat parkeren voor de deur dan onmogelijk wordt.
Graag horen we uw mening hierover via het contactformulier.

Door Bestuur WTL

Bestuur van de wijkvereniging Transvaal Leiden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.