Samenvatting: in de agenda autoluwe binnenstad staat het plan om de Rijnzichtbrug af te sluiten voor doorgaand verkeer. Mooi plan?

Beste buurtbewoner van Transvaal,

Bij de behandeling van de fietsnota heeft de wethouder aangegeven dat de problemen op de Morsweg tussen Morspoort en het spoor aan de orde komen in de agenda autoluwe binnenstad (klik op de link). Vlak voor de kerst is dat stuk naar buiten gebracht.

De voor ons interessante delen staan op de pagina’s 20, 21, 22. Twee citaten:

  • Pagina 20: “ We willen afsluiting van de Turfmarkt daarom combineren met afsluiting van de Rijnzichtbrug voor doorgaand autoverkeer. Hierdoor behoort de verkeershinder op de Morsweg meteen tot het verleden. Door de wijkvereniging Transvaal is de Morsweg genoemd als een van de wegen die snel aangepakt moet worden, vanwege de overlast van gemotoriseerd verkeer. “
  • Pagina 22: “ Daarnaast starten we NU in het najaar van 2021 een proef waarbij de Turfmarkt en de Rijnzichtbrug tijdelijk worden afgesloten voor doorgaand autoverkeer. ”

Persoonlijk vind ik het best goed klinken. Jij ook? Ik hoor graag wat je er van vindt. Ook hoor ik graag welke vragen het voorstel bij jou oproept. Mogelijk kunnen we via onze contacten bij de gemeenteraad nog wat vragen aan de wethouder stellen. Zo nodig ga ik op 21 januari weer inspreken. Jouw reactie helpt om te beoordelen of dat nodig is. 

Ik hoor graag van je (en zet je adres er even bij dat is handig)!

Met vriendelijke groet,

Luuk Jacobs,
De Wetstraat 6,
2332XT Leiden,
06 4223 8202

Geef een reactie