Bewoner Luuk Jacobs heeft bij de gemeente een plan ingediend om een fietsverbinding te maken vanaf het Werkninkterrein tot aan het centrum en volgt de ontwikkelingen van het project op de voet.

Luuk geeft regelmatig een update over de voortgang en die update zal nu ook via deze website worden gedeeld;

Beste wijkgenoot,

Afgelopen donderdag 21 januari was er een bijeenkomst over de ideeën voor de ontsluiting van het Werninkterrein. Belangrijkste nieuws: de fietstunnel onder de Churchillbrug lijkt uit beeld.  

Bij deze mail vind je de presentatie met de drie varianten die in de komende tijd verder onderzocht worden. Mijn conclusies zijn als volgt:

  • Ik zie niet direct hoe de auto ontsluiting tot meer auto’s in Transvaal gaat leiden. Mogelijk indirect, maar dat is dan meer omdat het sowieso drukker wordt omdat er meer mensen komen wonen in Leiden. Als je dit anders leest, laat het weten. Altijd lastig dit.
  • Voor de fietsontsluiting lijken nog twee hoofdopties in beeld: met een kruising met verkeerslichten over de Dr. Lelylaan of met een brug over de Dr. Lelylaan. De tunnel onder de Churchillbrug naar de Morskade is volgens projectleider Carlo Cornelis van de baan. Dat met die verkeerslichten moet volgens mij niemand willen. Het plan met de brug sluit aan op de visie dat als de Morsweg de hoofdfietsroute van Wernink naar de binnenstad wordt, er extra reden is om iets te doen aan het autoverkeer op de Morsweg. Die brug stelt ons ook in staat om op een fijne manier op het Werninkterein te komen. De plannen beloven dat het gebied aantrekkelijk wordt voor alle Leidenaren. Ik zelf droom een beetje van een Stadstrand, alhoewel een koud pilsje aan de oever ook fijn kan zijn.

Als je wilt reageren op de verkeersplannen dan kan dat op deze pagina tot en met 4 februari: https://doemee.leiden.nl/nl-NL/projects/verkeersonderzoek-herinrichting-van-de-amphoraweg.

Mijn reactie vind je hier: https://doemee.leiden.nl/nl-NL/ideas/overige-aandachtspunt (beetje door-scrollen).

In de loop van het voorjaar komt we weer een bijeenkomst als het verkeersonderzoek is afgerond. De bedoeling is dat voor de zomer een besluit wordt genomen over de ontsluiting.

Met vriendelijke groet,

Luuk Jacobs

De Wetstraat 

Geef een reactie