Zonsondergang aan de Rijn bij werkbezoek burgemeester Lenferink en wethouder Spijker

Beste wijkbewoners,

Afgelopen donderdag heeft het bestuur van de wijkvereniging burgemeester Lenferink (handhaving) en wethouder Spijker (Duurzame Verstedelijking, Ruimte & Wonen.) op bezoek gehad in onze mooie wijk.

Dat het een mooie locatie was bleek bij aankomst, want iedereen inclusief de burgemeester en de wethouder maakten toch eerst even een foto van de mooie zonsondergang op deze locatie.

We zijn namelijk gestart op de steigers van roeivereniging Die Leythe aan de Morsweg om een mogelijke probleemlocatie aan de overkant te bespreken.
Dat ging over de aanvraag tot studentenbewoning aan Haagweg 47.
Voor dit pand ligt een aanvraag om 36 studenten te huisvesten en zeker vanwege de ligging aan het water wordt daar overlast van verwacht door omwonenden aan beide kanten van de Rijn.
Ook wij als wijkvereniging Transvaal Leiden en de belangenvereniging Haagwegkwartier zijn niet blij met deze plannen.

Na dit gesprek zijn we nog langs diverse probleemlocaties qua verkamering en handhaving gelopen en hebben mogelijke oplossingen met hen besproken.

We hopen met deze gesprekken invloed te hebben op het nieuwe verkameringsbeleid en zijn ook uitgenodigd om binnenkort mee te komen praten over het nieuwe beleid qua verkamering.

Daarnaast hopen we uiteraard dat een aantal hardnekkige zaken qua handhaving beter aangepakt zullen gaan worden.

Wijkvereniging Transvaal Leiden

Door Bestuur WTL

Bestuur van de wijkvereniging Transvaal Leiden.